Ηρώ Διώτη

Συντονίστρια ΜέΡΑ25

Υποψήφια ευρωβουλεύτρια της
Ενωτικής Πρωτοβουλίας
ΜέΡΑ25 - Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά

Ηρώ Διώτη
Συντονίστρια ΜέΡΑ25
Υποψήφια ευρωβουλεύτρια της Ενωτικής Πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 - Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά

18/05/2024

Περιοδεία της Ηρώς Διώτη στη Φθιώτιδα


Τη Φθιώτιδα επισκέφτηκε η υποψήφια ευρωβουλεύτρια του ΜέΡΑ25|Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά Ηρώ Διώτη την Πέμπτη 16 Μαΐου με αιχμή της επίσκεψης τα περιβαλλοντικά ζητήματα του νομού.

Συναντήθηκε στη Μακρακώμη με μέλη της Πρωτοβουλίας για την Προστασία της Δυτικής Φθιώτιδας που δίνουν μάχη απέναντι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα ορεινά του νομού. Στις εταιρίες με πρωταγωνίστρια την ΤΕΡΝΑ Α.Ε χορηγούνται ανεξέλεγκτα άδειες εγκατάστασης σε περιοχές φυσικού κάλλους, αλπικού τοπίου και μοναδικού δασικού πλούτου, δίχως όμως να κατορθώσουν να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε εγκατάσταση εξαιτίας της σθεναρής αντίστασης των κατοίκων της περιοχής και σύμμαχων κοινοτικών και δημοτικών συμβουλίων. 

Αντίστοιχη περίπτωση είναι η αντίδραση των πολιτών για τις ανεμογεννήτριες στη Οίτη που βάζουν φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης στον κλάδο της ενέργειας για τεράστιες εγκαταστάσεις σε προστατευόμενες περιοχές, με καταστροφικές οικολογικές συνέπειες, που πλήττουν ευθέως και τον αγροτικό και κτηνοτροφικό πληθυσμό και χαρίζουν κέρδη σε λίγους δίχως κοινωνικό αντίκρισμα.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση - συζήτηση  στη Λαμία όπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι περιβαλλοντικών φορέων, ο Όμιλος Φίλων του Δάσους, οι πολίτες ενάντια στο υδροηλεκτρικό της Παύλιανης, καθώς και εκπρόσωποι των πλημμυροπαθών της Βόρειας Φθιώτιδας που είδαν σπίτια, υποδομές, καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο να καταστρέφονται από τα καταστροφικά φαινόμενα του Daniel αλλά και από την ανυπαρξία πολιτικής προστασίας στη χώρα. Εκεί αναδείχτηκαν όλα τα περιβαλλοντικά ζητήματα που αφορούν τον νομό, καθώς και τα σχέδια για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε καλλιεργήσιμη αιχμή στον κάμπο του Δομοκού, δίχως καμία συζήτηση για το σημαίνει αυτό για τη διατροφική επάρκεια της περιοχής. 

Για το ΜέΡΑ25|Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά είναι αυτονόητη η στήριξη στα αιτήματα των φορέων και η αλληλεγγύη στην αντίσταση απέναντι στα σχέδια των εταιριών γιατί η οικολογία και η υπεράσπιση της φύσης δεν είναι τρεντ, ούτε «πράσινα» πρότζεκτς αλλά η μάχη για την ίδια μας την επιβίωση ως ανθρωπότητα.